Kindvriendelijke accommodaties in IJsland

Kindvriendelijke accommodaties in IJsland

IJsland is een duur land. Ook overnachten is niet goedkoop. Wij hebben zelf in een mix van appartementen, hostels en één nacht in een hotel geslapen. Alle accommodaties zijn ons erg goed bevallen.

Reykjavik

Ódinn Reykjavik Skólavördustígur Apartments

In Reykjavik verbleven we in een appartement aan de bekende regenboogstraat, dus letterlijk midden in het centrum. Het appartement had een eigen keuken en badkamer en één slaapkamer met een twee persoonsbed. De kinderen sliepen op de bedbank in de kamer. De auto moesten we op de parkeerplaats zetten achter het appartement. Dit was overdag een betaald parkeren plek. Vanaf het appartement konden we in het centrum alles te voet bereiken.

Golden Cirkel

Golden Circle Apartments

Tijdens ons bezoek aan de Golden Cirkel verbleven we in het Golden Circle Apartments in Laugarvatn. Alle bezienswaardigheden van de Golden Cirkel lagen dichtbij deze locatie. Het plaatsje Laugarvatn is niet groot. Zo waren er twee restaurants op loopafstand en het Laugarvatn Fontana Spa zat letterlijk om de hoek. Op een paar minuten rijden was er een supermarkt. Het appartement had een eigen keuken en badkamer, één slaapkamer met een tweepersoonsbed en in de huiskamer stond een stapelbed voor de kinderen. Buiten bij het appartement lag een klein speeltuintje.

Vik

In Vik hebben we 2 keer overnacht. Omdat we dezelfde weg weer terug reden hebben we er zowel op de heen- als terugweg overnacht.

The Barn

Op de heenweg sliepen we 1 nacht in de Barn. De Barn is een hostel, maar het zier er van de buiten- en binnenkant redelijk nieuw uit. Wij hadden een 4 persoons kamer met een gedeelde badkamer. Ook had het hostel een gezamenlijke keuken waar we avondeten konden bereiden. Aan de bar van het hostel kon je eventueel pizza bestellen. Het centrum van Vik ligt op een paar minuten rijden. In Vik vindt je een grote supermarkt. Het hostel was heel netjes en ik zou dit zeker aanbevelen.

 

Black Beach Suites

Op de terugweg sliepen we 2 nachten in Black Beach suites. We wisten niet dat deze appartement ook horen bij het hostel de Barn. Deze liggen dus bij elkaar en de receptie is hetzelfde. Ook deze appartementen zagen er heel nieuw uit. Hier hadden we wel een eigen keuken en badkamer. In de woonkamer stonden twee losse bedden tegen elkaar en hadden de kinderen een bedbank. De prijs is echter een stuk duurder dan het hostel. En ook het hostel heeft alle faciliteiten, daarom zou je prijs technisch beter the Barn kunnen kiezen.

Hali

Skyrhusid

Vlakbij de gletsjermeren en diamond beach bleven we overnachten in Hali bij het hostel Skyrhusid. We hadden een 4 persoonskamer met een gedeelde badkamer en keuken. Het was een kleinschalig hostel en de eigenaresse was heel aardig. Het leuke aan een hostel zijn toch ook altijd de contacten. Toen wij gingen eten, ging er een Frans/Japans gezin koken, zij hadden een dochter in dezelfde leeftijd en al snel begonnen de kinderen samen te kleuren en te spelen (in de keuken stonden ook allemaal spelletjes). De kamers en badkamers waren netjes.

Seljaland

Paradise Cave Hostel & Guesthouse

Wil je dichtbij de bekende watervallen verblijven (Seljalandsfoss, Gljúfrabúi, Skógafoss en Kvernufoss) dan is dit hostel ideaal. Ook hier hadden we een 4 persoonskamer en een gedeelde badkamer en keuken. Je kan van tevoren aangeven of je mee wil eten in de avond en in de ochtend serveren ze ontbijt. Ook hier hebben ze in de eetzaal diverse spelletjes liggen en buiten hebben ze een groot grasveld met een speeltuintje voor de kinderen.

Airport Reykjavik

Aurora Hotel at Reykjavik-Keflavik Airport terminal

Wij vlogen al vroeg in de ochtend terug. Daarom hadden we besloten de laatste nacht bij het vliegveld te verblijven. Zo konden we de avond van te voren al de auto inleveren en de volgende ochtend te voet naar het vliegveld. Dit hotel is ideaal als je dichtbij het vliegveld moet verblijven. Het was er netjes, het ontbijt was goed, maar verder niks speciaals.