Kidsproof Reisroute door Kroatië in een week.

Kidsproof Reisroute door Kroatië in een week.

 

Dag 1 Aankomst Zagreb

Vanwege de stijgende ticketprijzen heb ik voor de herfstvakantie gezocht op meerdere bestemmingen vanaf Eindhoven en Weeze. De goedkoopste tickets die ik kon vinden waren vanuit Weeze naar Zagreb. Voor € 80,- p.p. vlogen we naar Zagreb en terug. De vlucht was wel pas in de avond. We vlogen pas om 21.30uur en daardoor kwamen we pas om 22.30uur aan in Zagreb. Voor de eerste nacht heb ik een luchthaven hotel geboekt. De volgende dag begon onze rondreis pas echt.

Dag 2 Zagreb – Rastoke – Plitvice

Op dag 2 halen wij onze huurauto op, op het vliegveld van Zagreb. En konden we vertrekken op onze rondreis. Na 1 uur en 45 minuten rijden komen we aan bij Rastoke. Rastoke wordt ook wel Plitvice in het klein genoemd. In Rastoke hebben we heerlijk geluncht en de hele middag rondgewandeld. Er is hier zat te doen en te zien. Vanuit Rastoke is het nog maar een 25 minuten rijden naar Plitvice. We verbleven in een appartement dicht bij Plitvice zodat we de volgende dag naar Plitvice konden gaan.

 

Dag 3 Plitvice

Trek minstens één hele dag uit voor Plitvice. Deze heb je zeker nodig als je lekker op je gemak door het park wil lopen. Wij hadden (per ongeluk) voor twee dagen toegangskaarten gekocht. Maar dat is niet persé nodig. Tenzij je het nog rustiger aan wil doen. Aan het einde van de dag keerde we heerlijk terug naar ons appartement dicht bij Plitvice. Ideaal!

 

Dag 4 Plitvice – Tulove Grede – Zrmanja lookout – Skradin

Dag vier begon voor ons wederom in Plitvice. Omdat we namelijk kaartjes voor twee dagen hadden gekocht zijn we de ochtend weer in Plitvice gaan wandelen. Dit zou niet persé nodig zijn. Daarna zijn we met de auto naar Tulove Grede gereden. Na 1 uur en 45 minuten kom je aan bij Tulove Grede. Houd er wel rekening mee, dat je een heel stuk op een onverharde weg rijdt. Maar de uitzichten zijn dan ook magisch! Bij Tulove Grede parkeerde we de auto en aten we onze zelf meegebrachte lunch op. Vervolgens zijn we de prachtige wandeling naar de top van Tulove Grede gestart. Het was al bijna eind van de middag toen we terug kwamen bij de auto. Voordat we naar ons volgende huisje zouden rijden wilde ik nog één stop maken, bij een mooi uitzichtpunt over Zrmanja, (Pariževačka glavica). Want hier zouden we toch al bijna langs rijden. Het rijden naar het uitzichtpunt duurde 35 minuten. Vanaf het uitzichtpunt naar Skradin was het daarna nog een klein uurtje rijden.

 

Dag 5 Skradin (Krka National Park)

Vanuit Skradin kan je het Krka National park bezoeken. Om meerdere watervallen in dit park te bezoeken heb je wel een auto nodig. We zijn de hele dag onderweg geweest in Krka National Park. Wil je net zoals ons de drie mooiste plekken bezoeken van Krka National Park, dan heb je zeker één hele dag nodig.

 

Dag 6 Skradin – Sibenik – Zadar

Sinds dat we in Kroatië zijn, zijn we voornamelijk in natuurparken geweest en we hebben nog geen steden bezocht. Maar daar komt vandaag verandering in. Vanuit Skradin zouden we naar Zadar rijden. Maar omdat we toch pas in de middag in ons appartement kunnen besluiten we eerst naar Sibenik te gaan. De hele ochtend slenteren we door de mooie straten van Sibenik. Na de lunch pakken we de auto richting Zadar. Het is een dik uur rijden. Nadat we ons hebben geïnstalleerd in ons appartement en even hebben uitgerust, gaan we in de avond naar het oude centrum van Zadar. De “Greetings of the sun” geeft in de avond een lichtshow, omdat er ook nog een saxofonist muziek maakt, lijkt het net een openlucht disco en jong en oud dansen op de lichtjes en de muziek.

 

Dag 7 Zadar

We hebben een hele dag om Zadar te bekijken. Zadar is een leuke stad met veel bezienswaardigheden en ook leuke activiteiten voor kinderen. Genoeg te doen dus!

 

Dag 8

De laatste dag alweer. We vliegen terug vanaf Zagreb, maar pas in begin van de avond. We hebben dus nog  bijna een volle dag die we goed spenderen. We hebben onze meiden laten kiezen of ze de snelste weg terug naar Zagreb wilden of dat we via het eiland Pag terug zouden gaan. Ze kozen voor het laatste en daar ben ik achteraf ontzettend blij mee! In de ochtend vertrekken we al vroeg naar Pag. We willen de life on Mars Trail lopen. Het is 1,5 uur rijden vanaf Zadar naar het begin van de trail. Voor de trail moet je ook nog zeker twee uur uittrekken. Na deze wandeling hadden we het zo warm dat we onze meiden nog even in de zee hebben laten spelen. Maar dan moeten we toch écht vertrekken. We hebben namelijk nog een lage reis voor de boeg. We rijden naar Zigljen en vanaf daar pakken we de boot naar het vaste land. Op het vaste land rijden we een deel langs de kust omhoog. De route is echt schitterend. Maar in totaal zijn we 3 uur en 45 minuten onderweg naar Zagreb. Bij Zagreb leveren we onze huurauto weer in. En dan is deze week alweer om.

 

We hebben ervoor gekozen, ondanks dat we op Zagreb vlogen, om niet Zagreb te bezichtigen. We wilden namelijk heel graag naar de natuurparken. Je zou daarom ook op Zadar kunnen vliegen. Want alles wat we hebben bezocht ligt redelijk dicht bij Zadar. Wij vlogen op Zagreb vanwege de prijs en de gunstige vliegtijden voor ons.