Kidsproof reisroute door Andalusië in een week

Reisroute Andalusië

 In de herfstvakantie wilden we op zoek naar een beetje zon. We kwamen al snel uit op Andalusië, niet al te ver vliegen en toch nog lekker weer in oktober. Er is veel moois te bezichtigen, dus moeten we keuzes maken en kunnen we niet overal heel lang blijven. Na wat puzzelen kwamen op de route uit, die ik hieronder met je deel. We hebben het maximale uit de herfstvakantie gehaald en zijn dus in totaal 10 dagen weg geweest. Je kan de route uitbreiden of inkorten, net wat het beste bij je eigen planning past. 

Dag 1 | aankomst Malaga

We landden aan het einde van de middag op Malaga airport. Vanaf hier hadden we een huurauto geregeld en zijn we met de auto naar het centrum van Malaga gereden. Houd er rekening mee dat parkeren in het centrum van Malaga niet makkelijk is. Wij boekten een overnachting met parkeerplaats in het centrum van Malaga, dus we hoefden ons niet druk te maken over het vinden van een parkeerplaats.

Benieuwd naar onze overnachtingsadressen lees dan: Kidsproof overnachten Andalusië

Die avond hebben we wat rondgestruind door het centrum en zijn we uit eten gegaan. In onze route moeten we keuzes maken en hebben we ervoor gekozen niet lang in Malaga te verblijven.

Dag 2 Malaga – Setenil de las Bodegas – Ronda

We gaan op weg naar Ronda, maar tussendoor maken we wel een stop. De eerste stop die je kan maken is bij Presa Conde de Guadalhorce. Hier zijn wij uiteindelijk niet gestopt, maar je zou daar kunnen genieten van het uitzicht of een kleine wandeling kunnen maken bij het water. Ook zagen we onderweg bordjes naar de beroemde route El Caminito del Rey. El Caminito del Rey staat bekend als de gevaarlijkste wandelroute ter wereld. Ze hebben de laatste jaren de veiligheid wel aangepast, maar kinderen onder de 8 jaar mogen deze route niet lopen. Aangezien beide dochters nog jonger dan 8 jaar zijn, slaan we ook deze maar over. Wel stoppen we in Setenil de Las Bodegas. Dit dorpje, want het is niet super groot, staat bekend om de grotwoningen. Heel leuk om door heen te slenteren en voor ons een ideale plek om te lunchen. Voor alle tips lees dan: Tips voor Setenil de las Bodegas.

Na deze stop rijden we verder naar Ronda waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

Setenil de las bodegas
Ronda

Dag 3 Ronda

De hele dag hebben we de tijd om rustig Ronda te verkennen. Ronda is vooral bekend vanwege de enorme brug over de diepe kloof die de twee stadsdelen met elkaar verbinden. Maar Ronda heeft veel meer te bieden. Er zijn mooie pleinen, een arena en een heerlijk park met speeltuin. Genoeg te doen om je een hele dag te vermaken! Voor alle tips voor Ronda lees dan: Tips voor Ronda

Dag 4 Ronda – Juzcar – Sevilla

Alvorens we vandaag naar Sevilla rijden, maken we eerst een ommetje. We brengen namelijk een bezoek aan Juzcar, oftewel het smurfendorp. In Juzcar zijn alle huisjes blauw geschilderd en zijn er diverse smurfen te vinden. Voor alle tips voor Juzcar lees dan: Tips voor Juzcar. Na ons bezoek aan Juzcar zijn we verder gereden naar Sevilla. Daar kwamen we eind van de middag aan. Ook in Sevilla verblijven we 2 nachten. We hebben veel kunnen zien van de stad, ondanks dat we er niet heel lang waren. Maar wil je nog meer zien of wat rustiger aan doen, dan is 3 nachten zeker aan te raden. Wil je weten waar wij geslapen hebben? Lees dan: Kidsproof overnachten Andalusië.

Juzcar
Sevilla

Dag 5 Sevilla

Sevilla is echt een prachtige stad! Er is veel te doen en te zien! We hadden eigenlijk maar 1,5 dag in Sevilla en dat was natuurlijk niet genoeg om alles te doen, maar toch hebben we veel gezien en gedaan en ook de kinderen hebben veel gespeeld, want er zijn ook genoeg speeltuinen. Voor alle tips voor Sevilla, lees dan: Tips voor Sevilla.

Dag 6 Sevilla – Cordoba

Vanuit Sevilla zijn we naar Cordoba gereden waar we rond lunchtijd aankwamen. Cordoba is vooral bekend vanwege de Mezquita (Moskee-Kathedraal). We hebben heel de middag en begin van de avond rondgelopen in Cordoba en dat was voor ons betreft voldoende. Voor alle tips voor Cordoba, lees dan: Tips voor Cordoba.

Cordoba

Dag 7 Cordoba – El Torcal de Antequerra – Granada

Voordat we naar Granada zijn gereden wilden we perse stoppen bij El Torcal de Antequerra. Het is een prachtig natuurreservaat waar je diverse wandelingen kan doen. Het zijn geen rechte wandelpaden, dus met een kinderwagen kom je niet ver. Onze dochters vonden het prachtig! Voor tips voor El Torcal de Antequerra lees dan: Tips voor El Torcal de Antequerra. Vervolgens zijn we doorgereden naar Granada. We kwamen daar in de middag aan en hadden nog voldoende tijd om zowel de wijk Sacromonte als Albaicin te ontdekken. In Granada bleven we ook weer 2 nachten.

 

Dag 8 Granada

Vandaag hadden we maar een ding op de planning staan en dat is natuurlijk het Al Hambra bezoeken. Kaartjes hadden we van te voren al geboekt via internet en dat is zeker aan te raden. Voor alle tips over Granada, lees dan: Tips voor Granada.

Na het bezoek aan Al Hambra hebben we nog heerlijk door de stad geslenterd en rustig aan gedaan.

Granada Alhambra
El Torcal de Antequerra

Dag 9 Granada – Nerja – Malaga

Bijna het einde van onze rondreis alweer. Vanuit Granada reden we terug naar Malaga. Onderweg stopten we bij Nerja om de grotten van Nerja te bekijken en waar we lekker lunchten. Vervolgens reden we door naar Malaga. Onze laatste nacht verbleven we aan het strand en dichtbij het vliegveld en dus verder weg van Malaga centrum. Dit hadden we bewust gekozen zodat we de volgende dag na het ontbijt in 10 minuten op het vliegveld konden staan en omdat het hotel zowel een binnen- als buitenzwembad heeft. Wil je weten waar wij geslapen hebben? Lees dan: Kidsproof overnachten Andalusië.

 

Dag 10: Vertrek naar huis

Na het ontbijt zijn we doorgereden naar het vliegveld. Onze vlucht vertrok rond het middag uur. Met een kleine 3 uur vliegen, ben je dan voor de avond weer thuis.

Deze heel reis duurde 10 dagen, oftewel we zijn meteen nadat de herfstvakantie op vrijdag middag begon, naar het vliegveld gereden en waren dezelfde avond al in Malaga. Daardoor hadden we net wat dagen extra. Mocht je deze extra dagen niet hebben, zou je bijvoorbeeld Cordoba en/of het ommetje naar Juzcar kunnen schrappen.

 

Hieronder nog het overzicht van onze reis:

Kidsproof reisroute door Andalusië in een week