Het idee van een wereldreis is niet zomaar ontstaan. Jarenlang had ik deze droom, maar ik dacht dat ik mijn kans gemist had, dat het niet meer mogelijk zou zijn. Veel jongeren gaan een jaar reizen na hun studie. Maar nog voordat ik afstudeerde kreeg ik al een vast contract bij een internationaal accountantskantoor. Daardoor ben ik na mijn studie meteen gaan werken, want ‘zo’n kans laat je toch niet schieten?’. Ik werkte veel en deed daarnaast nog een post-master opleiding. Eindelijk had ik geld om op reis te gaan, maar ik had alleen er geen tijd meer voor en zo was er altijd iets (dacht ik). Ik kon toch niet zomaar tegen mijn werkgever zeggen dat ik enkele maanden vrij wilde hebben?

En toen ontmoette ik Frans. Net begonnen met zijn eigen bedrijf én iemand met vliegangst. Mijn droom van een wereldreis leek verder weg dan ooit. Ik stopte mijn droom weg en concentreerde me op het leven wat we aan het opbouwen waren: huisje, boompje, beestje. Maar de reisdrang bleef knagen. Ook toen er kinderen waren bleven we reizen.

Bij iedere verre reis die we maakten werd ik verdrietig als ik naar huis moest, ik was nog niet klaar met reizen, ik wilde nog niet terug naar het leven dat gedomineerd werd door een klok. En pas toen jaren later kwam mijn droom die ik zo ver had weggedrukt weer terug. Wát als we voor langere tijd op reis konden en we niet na een aantal weken weer terug naar huis moesten? Na al die jaren dat ik dacht dat het onmogelijk zou zijn, zag ik opeens een klein beetje licht. Misschien, heel misschien is het tóch mogelijk. Het zaadje was gepland en dit keer wilde ik mijn droom niet meer opgeven of weg stoppen. Ik wist nog niet hoe, maar ik wist wel dát we met het gezin op wereldreis zouden gaan.

Werkfoto’s zijn gemaakt door: Personal Branding Agency