Na maandenlang rondreizen, weten we nu precies welke spullen onmisbaar zijn voor elke reis. Of je nu op zoek bent naar een cadeau voor een reisliefhebber of steeds de vraag krijgt wat je moet hebben, bekijk zeker onderstaande lijst!

Dit artikel bevat affiliate links; wanneer je via deze links iets koopt, ontvang ik een klein bedrag, terwijl jij niets extra’s betaalt.

Packing Cubes: georganiseerd en efficiënt reizen

Onze absolute must-haves zijn packing cubes! Houd je tas overzichtelijk en pak efficiënt in. Met verschillende kleuren voor elk gezinslid behoud je altijd het overzicht. Let vooral op duurzame ritsen voor langdurig gebruik.

Koop hier je packing cubes.

Opvouwbare Reistas: multifunctioneel voor onderweg

Een veelgebruikt item is de opvouwbare reistas. Of het nu dient als strandtas, douchetas of boodschappentas, deze lichte tassen zijn compact op te vouwen en wegen bijna niets. Onmisbaar voor extra opslag onderweg!

Koop hier je opvouwbare reistas.

 

Hoofdlamp: altijd licht, overal en altijd

Of je nu kampeert of de wereld rondreist, een hoofdlamp is een uitkomst. Ideaal bij stroomuitval of gebrek aan verlichting, waardoor je handsfree bent en altijd licht hebt. Zowel in Bali als in de camper in Australië is deze al vaak gebruikt!

Koop je hooflamp hier.

Digitale kofferweegschaal: houd grip op je bagagegewicht

Vlieg je vaak? Dan is een digitale kofferweegschaal een must. Blijf binnen het toegestane gewicht en vermijd verrassingen op de luchthaven. Onmisbaar voor een zorgeloze reis. Helaas zijn we onze digitale kofferweegschaal al op Schiphol kwijt geraakt (ik moest mijn handbagage uitpakken en ben deze vergeten terug te stoppen). Hier kwamen we bij onze eerst volgende bestemming al achter, want we misten deze meteen al. Uiteindelijk hebben we onderweg een nieuwe gekocht.

Koop hier je digitale kofferweegschaal.

Lichtgewicht Statief voor Telefoon: perfect voor reisfoto’s

Maak prachtige foto’s onderweg met een lichtgewicht statief voor je telefoon. Compact en handig, met zelfs een afstandsbediening voor moeiteloos fotograferen op afstand. Zo maak jij de allermooiste foto’s met heel het gezin!

Koop je telefoon statief hier.

Reisstekker: wereldwijd oplaadgemak

Een wereldreiziger’s essentie: een veelzijdige reisstekker. Voorkom problemen met verschillende stopcontacten en houd al je elektronica opgeladen, waar je ook gaat.

Koop je reisstekker hier.

Koolmonoxidemelder: Veiligheid Eerst, Overal Ter Wereld

Na het zien van het programma Break Free (in één aflevering overleed een meisje door een koolmonoxide vergiftiging in een hostel), nemen we overal een compacte koolmonoxidemelder mee. Een klein, lichtgewicht apparaat voor gemoedsrust, want veiligheid gaat boven alles.

Koop je koolmonoxidemelder hier.

Reishanddoek: lichtgewicht en compact

Vermijd zware handdoeken en bespaar ruimte met reishanddoeken. Lichtgewicht en makkelijk op te vouwen, ideaal voor onderweg, of het nu voor na het douchen of voor op het strand is. Wij hebben voor ons vieren allemaal één reishanddoek mee.

Koop je reishanddoek hier.

Reisspelletjes: vermaak voor onderweg

Lang op reis of met kinderen? Neem compacte reisspelletjes mee voor vermaak onderweg. Onze favorieten zijn Uno en Beverbende, perfect voor wachtmomenten in restaurants.

Koop hier je reisspellen.

Shampoo Bar: lichtgewicht verzorging voor onderweg

Voor lichtgewicht reizen is de Shampoo Bar ideaal. Lichter dan een fles shampoo en gaat langer mee. Wij hebben (met 3 dames) één shampoo bar en één conditioner bar bij ons – handig en milieuvriendelijk.

Koop je shampoo bar hier.

E-reader: duizenden boeken, minimaal gewicht

Een investering, maar het is het waard: de e-reader. Ideaal voor lezen onderweg zonder zware boeken mee te sjouwen. Wij hebben allemaal een eigen e-reader mee. Voor de meiden vinden we het belangrijk dat ze blijven lezen tijdens de reis en we hebben ook de boeken van school ingescand en op hun e-reader gezet. Daarnaast vinden wij het zelf ook fijn om te lezen en zo kun je heel veel boeken meenemen met minimaal gewicht!

Koop je e-reader hier.