Great Barrier Reef met Kinderen

Een Magisch Avontuur voor het Hele Gezin: De Great Barrier Reef Bezoeken met Je Kinderen

Het Great Barrier Reef, gelegen voor de kust van Queensland, Australië, is een van ’s werelds meest buitengewone natuurlijke wonderen. Dit uitgestrekte rif biedt een overvloed aan onderwaterleven en kleurrijke koraalformaties, en het is een bestemming die niet mag ontbreken op je familie-reislijst. Hier zijn verschillende manieren waarop je met je kinderen het Great Barrier Reef kunt verkennen en ervaren.

Snorkelen

Snorkelen is een van de meest populaire en toegankelijke manieren om het Great Barrier Reef te ervaren. Het rif is rijk aan ondiepe wateren met een overvloed aan zeeleven en prachtige koralen. Kinderen kunnen comfortabel snorkelen met behulp van drijfhulpmiddelen, zoals zwemvesten en snorkelvinnen. Veel snorkeltours bieden zelfs speciale uitrusting en begeleiding voor kinderen.

Introductieduiken

Voor oudere kinderen die avontuurlijk zijn ingesteld, kan een introductieduik een spannende optie zijn. Dit is een geweldige manier om de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef van dichtbij te ontdekken. Kinderen moeten doorgaans minimaal 12 jaar oud zijn om deel te nemen aan introductieduiken.

Semi-Onderzeeër en Glasbodemboten

Als je kinderen te jong zijn om te snorkelen of te duiken, kunnen semi-onderzeeërs en glasbodemboten een uitstekende keuze zijn. Deze boten bieden een panoramisch zicht op het onderwaterleven zonder dat je nat hoeft te worden. Je kunt genieten van kleurrijke vissen, koraaltuinen en zelfs schildpadden terwijl je comfortabel blijft zitten.

Vanaf het ponton

Er zijn meerdere touroperators die je mee nemen met een catamaran naar een ponton, oftewel drijvend platform, in het Great Barrier Reef. Vanaf dit platform kun je snorkelen, duiken met een glasbodemboot of met een semi-onderzeeër het Great Barrier Reef ontdekken. Voor kinderen is dit een ideale manier omdat zij kunnen kiezen wat bij hun past. Op sommige platformen is ook een onderzoeksstation aanwezig. Dit biedt gezinnen de mogelijkheid om meer te leren over de wetenschap achter het rif en om te zien hoe onderzoekers werken aan het behoud ervan. Wil je met je gezin, helemaal een unieke ervaring? Dan kun je de Great Barrier Reef ’s nachts verkennen tijdens een Reef Sleep Experience. Je brengt de nacht door op een platform midden op het rif en hebt de kans om te snorkelen in het maanlicht en de sterrenhemel boven de oceaan te bewonderen.

De meeste tours worden aangeboden vanuit Cairns. Vooraf hadden wij ook bedacht om met onze meiden vanuit Cairns het Great Barrier Reef te bezoeken. Omdat beide dames nog geen zwemdiploma hadden, wilden wij ook met een boot naar een platform van waaruit wij konden kiezen hoe we het Great Barrier Reef wilden gaan ontdekken. Maar na de wilde boottocht naar de Whitsundays weigerde onze meiden nog op een boot te gaan. Vanuit Cairns is het vaak een paar uur varen naar een platform. Je bent dus een hele dag kwijt. Uiteindelijk zijn wij doorgereden naar Cape Tribulation. Vanuit daar kun je met de boot in 30 minuten bij het Great Barrier Reef zijn. Hierdoor was het maar een halve dag tour. Uiteindelijk hebben Frans en ik elkaar afgewisseld en zijn we met Ocean Safari op snorkeltour gegaan naar het Great Barrier Reef. Bij deze tour waren ook kinderen aanwezig, ze hadden zwemvesten, een reddingsboei en zwemstaven aan boord. Voor ons was het een ervaring die we nooit zullen vergeten!

Het Great Barrier Reef biedt een schat aan mogelijkheden voor gezinnen om samen onvergetelijke herinneringen te creëren. Of je nu kiest voor snorkelen, duiken, varen, of gewoon ontspannen op een glasbodemboot, het rif is een speeltuin voor avontuur en ontdekking voor reizigers van alle leeftijden. Geniet van dit wonder van de natuur met je kinderen en laat ze een diepe waardering ontwikkelen voor de schoonheid en de fragiliteit van het rif.