Fraser Island met Kinderen

Een Familievakantieparadijs: Fraser Island Bezoeken met Kinderen

Fraser Island, gelegen voor de kust van Queensland, Australië, staat bekend als ’s werelds grootste zandeiland en is een droombestemming voor avontuurlijke gezinnen. Met zijn uitgestrekte witte zandstranden, kristalheldere meren, weelderige regenwouden en overvloedige wilde dieren, is het een ideale plek om met kinderen te verkennen. Hier is een gids om je te helpen bij het plannen van een onvergetelijke reis naar Fraser Island.

Kies het Juiste Seizoen

Het weer op Fraser Island kan variëren, dus kies het juiste seizoen voor je familievakantie. De lente en de herfst bieden meestal mildere temperaturen en minder regen, wat het verkennen van het eiland met kinderen comfortabeler maakt. Wij bezochten Fraser Island in de winter en hadden aangename temperaturen.

Voorbereiding is de Sleutel

Voordat je het eiland opgaat, is het essentieel om jezelf goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je een vierwiel aangedreven voertuig hebt, omdat de meeste wegen op Fraser Island zandpaden zijn. Vergeet niet om voldoende eten, drinkwater, EHBO-voorzieningen en brandstof mee te nemen, omdat voorzieningen op het eiland beperkt zijn.

Hoe rondreizen op Fraser Island

Je hebt 3 keuzes om Fraser Island te bezoeken. De eerste is om een tour te boeken. Je gaat dan in een 4×4 bus over het eiland en zult stoppen bij alle highlights van het eiland. Alhoewel dit een makkelijke manier is om Fraser Island te ontdekken, paste dit niet helemaal bij ons. Wij wilden het iets avontuurlijker hebben en zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we zouden stoppen. Een andere manier is om met meerdere mensen auto’s te huren met gids. Dit zijn meerdaagse tours. Je rijdt met de auto’s achter elkaar, krijgt uitleg hoe je moet rijden (aangezien het asfalt al vrij snel stopt en je door los zand moet rijden) en je kampeert op het eiland. Een heel leuke manier om Fraser Island te verkennen, maar deze tours worden meestal door backpackers geboekt. In de avond op de camping gaat het feest vaak tot laat door en dat vonden wij met 2 kleine kinderen ook niet zo geschikt. Dus kwamen wij zelf op de laatste manier uit, zelf een 4×4 huren en het eiland ontdekken. We konden onze camper achterlaten bij het verhuur bedrijf. We kregen eerst een introductiefilm te zien hoe je moet rijden en waar je op moet letten en toen was het tijd voor ons avontuur. We zouden Fraser Island in 2 dagen zelf gaan verkennen. Onze auto bleek niet zo geweldig te zijn en had veel moeite met de zandwegen. Het verhuurbedrijf zullen we hier dus niet aanbevelen. Dutchiestravel kan je helpen bij het vinden van een betrouwbaar verhuurbedrijf.

Overnachten op Fraser Island

Je kunt kamperen op Fraser Island. Kamperen op Fraser Island is een geweldige manier om de natuur van dichtbij te ervaren. Er zijn verschillende campings verspreid over het eiland, maar het is raadzaam om van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Houd er rekening mee dat sommige campings alleen toegankelijk zijn voor 4WD-voertuigen.

Wil je net als ons niet kamperen op Fraser Island, dan zijn er maar een beperkt aantal accommodaties op Fraser Island om te overnachten. Wij kozen voor het K’gari Beach Resort. We hadden een grote en nette kamer. Het hotel heeft een zwembad en het heeft een restaurant. Het voordeel van overnachten op Fraser Island is dat we de volgende dag al op tijd het eiland verder konden verkennen, voordat de tourbussen bij de hotspots aankwamen. Ik zou dus altijd aanraden om minstens 2 dagen op Fraser Island te verblijven, of meer, want het was écht één van de hoogtepunten van onze reis!

Ontdek Lake McKenzie

Lake McKenzie is een van de pareltjes van Fraser Island en een perfecte plek om met kinderen te bezoeken. Het meer is omgeven door wit zand en biedt kristalhelder water om in te zwemmen en te spelen, picknicken aan de oever en te genieten van de prachtige omgeving.

Maheno Shipwreck

Kinderen zullen gefascineerd zijn door het Maheno Shipwreck, dat op het eiland ligt. Het wrak biedt een interessant stukje maritieme geschiedenis en is een geweldige plek voor foto’s.

Eli Creek

Eli Creek is een natuurlijke waterweg waar het hele gezin van kan genieten. Kinderen kunnen op zwembanden drijven terwijl ze worden meegevoerd door het kristalheldere water. Het is een verfrissende ervaring, vooral op warme dagen. Vergeet dus niet een zwemband mee te nemen!

Fraser Island Wildlife

Fraser Island staat bekend om zijn diverse wilde dieren, waaronder dingo’s, vogels en zeeschildpadden. Leer je kinderen over het behoud van wilde dieren en help hen de prachtige fauna van het eiland te waarderen. Alhoewel dingo’s eruit zien als een hond, zijn ze zeker niet aaibaar en zelfs gevaarlijk voor mensen én dus ook voor de kinderen. De dingo’s lopen vrij over het eiland, pas dus goed op dat er geen dingo in de buurt is als je uit de auto stapt. 

Champagne Pools

De Champagne Pools zijn natuurlijke zwembaden aan de kust van Fraser Island. De golven breken over de rotsen en creëren een verfrissende ‘champagne’-ervaring. Let op de getijden bij een bezoek met kinderen.

Central Station Rainforest

Neem de tijd om het regenwoud op Fraser Island te verkennen. De Central Station Rainforest Walk is geschikt voor gezinnen en biedt een rustige wandeling door weelderige bossen en langs kabbelende beekjes

Safety First

Veiligheid staat voorop bij een bezoek aan Fraser Island. Houd je aan de snelheidslimieten, vooral op de zandwegen, en wees bewust van de getijden bij het rijden op het strand. Zorg ervoor dat je kinderen te allen tijde onder toezicht staan.

Een reis naar Fraser Island met kinderen is een kans om samen onvergetelijke herinneringen te creëren te midden van de prachtige natuurlijke schoonheid van Australië. Met de juiste planning en voorbereiding kan het een avontuur worden dat je gezin voor altijd zal koesteren.

Deze blogpost is bedoeld om gezinnen te informeren over het plannen van een bezoek aan Fraser Island met kinderen en biedt praktische tips voor een geweldige familie-ervaring.