Camper ophalen in Australië

Een Avontuurlijke Start: Het Ophalen van je Camper in Australië

Australië is een land dat zich perfect leent voor roadtrips. Met zijn uitgestrekte landschappen, adembenemende kustlijnen en iconische bezienswaardigheden is er geen betere manier om dit prachtige land te verkennen dan met een camper. Maar voordat je op pad gaat, moet je eerst je camper ophalen. Hier is een gids om je te helpen bij een vlotte start van je Australische avontuur.

1. Kies de Juiste Verhuurmaatschappij

Het begint allemaal met de juiste verhuurmaatschappij kiezen. Doe wat onderzoek en vergelijk verschillende camperverhuurbedrijven in Australië. Let op factoren zoals de grootte van de camper, het type camper (campervan, motorhome, 4WD), de prijs en de klantbeoordelingen. Zorg ervoor dat de verhuurder betrouwbaar is en een goede reputatie heeft. Dutchiestravel kan je helpen bij het vergelijken van meerdere verhuurmaatschappijen voor de beste camper deals.

2. Boek Vooraf

Zodra je een verhuurmaatschappij hebt gekozen, is het raadzaam om je camper van tevoren te boeken. Vooral tijdens het hoogseizoen kan de vraag naar campers hoog zijn, dus vroeg boeken geeft je gemoedsrust en de mogelijkheid om de beste deals te krijgen. Kijk wat je er allemaal bij wil boeken, zoals een lakenpakket en/of kampeertafel- en stoelen. Soms moet je dit apart er bij boeken.

3. Controleer je Documenten

Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt voordat je naar het verhuurstation gaat. Dit omvat je geldige (internationale)rijbewijs, paspoort, en eventuele verzekeringspapieren of boekingsbevestigingen.

4. Inspecteer de Camper

Bij het ophalen van je camper, neem de tijd om een grondige inspectie uit te voeren. Controleer op eventuele schade aan de camper en markeer deze op het inspectieformulier. Zorg ervoor dat alles goed werkt, van de motor tot de airconditioning en de koelkast. Vraag de verhuurder om eventuele onduidelijkheden te verduidelijken voordat je vertrekt.

5. Oefen met het Rijden van een Camper

Als dit je eerste keer is met een camper, maak je geen zorgen. De meeste verhuurmaatschappijen bieden een korte oriëntatie en proefrit aan om je bekend te maken met de camper. Neem de tijd om te wennen aan de grootte en het gewicht van het voertuig voordat je de open weg op gaat.

6. Leer de Kampeerregels van Australië

Australië heeft specifieke regels en voorschriften met betrekking tot kamperen en het gebruik van campers. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van deze regels, zoals waar je kunt overnachten en welke gebieden beperkt toegankelijk zijn voor campers. Respecteer het milieu en volg altijd de lokale voorschriften.

7. Maak een Reisplan

Hoewel spontane avonturen geweldig zijn, is het handig om een basisreisplan te hebben. Markeer de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken, de campings of caravanparken waar je wilt verblijven, en de routes die je wilt nemen. Flexibiliteit is belangrijk, maar een plan kan je helpen om je reis soepeler te laten verlopen. Tijdens onze reis hadden wij de campings nog niet vastgelegd, maar we hadden wel een route uitgestippeld en al gekeken waar we konden overnachten. Download vooraf de apps Campermate en Wikicamps, hiermee kun je namelijk alle campings en staplekken vinden die er maar zijn in Australië en Nieuw-Zeeland. Een camper ophalen kost tijd, zorg dat je de eerste dag niet ver hoeft te rijden naar je eerste overnachtingsplek.

8. Wees Voorbereid op het Onverwachte

Als je door de uitgestrekte gebieden van Australië reist, kan het voorkomen dat je geen mobiele dekking hebt of dat je ver van de bewoonde wereld bent. Zorg ervoor dat je voldoende water, voedsel en brandstof bij je hebt, evenals EHBO-voorzieningen en reservebanden.

Met je camper klaar en je avontuurlijke geest op scherp, ben je klaar om de open weg van Australië te verkennen. Onthoud dat de reis net zo belangrijk is als de bestemming, dus geniet van elk moment en maak herinneringen die een leven lang meegaan terwijl je het prachtige landschap en de cultuur van Australië ontdekt.