Accomodaties Zanzibar

Onze accommodaties op Zanzibar

Zanzibar is niet een heel groot eiland, maar toch hebben we gedurende 2weken op verschillende plekken geslapen. Persoonlijk zou ik niet 2 weken op één plek willen zitten op Zanzibar. In de kleine dorpjes valt niet super veel te beleven, dus is het leuker om telkens weer nieuwe plekjes te ontdekken. Deze vakantie waren we niet met alleen ons vieren, maar ook mijn schoonvader was mee. Ik heb dus accommodaties gevonden die geschikt waren voor 5 personen.

Omdat Frans met zijn vader vanuit Tanzania kwam na de beklimming van de Kilimanjaro wilden we de reis rustig beginnen. Omdat ik had gelezen dat de mooiste stranden in Kendwa en Nungwi lagen wilde ik eigenlijk daar verblijven, maar ik kon niks meer vinden (wat betaalbaar was) en geschikt voor ons gezelschap. Maar als het kan zou ik toch daar beginnen, om te relaxen en te genieten van het mooie strand.

Pwani Mchangani

Wij zijn echter begonnen in Pwani Mchangani. Daar hadden we een huis geboekt met 2 aparte slaapkamers, 2 badkamers een eigen terras en een zwembad wat we met één ander appartement moesten delen (van de eigenaresse). Het strand lag op op nog geen 50 meter afstand. Op het strand hadden we eigen ligbedden en een parasol. De eigenaresse was een Italiaanse vrouw die heel betrokken was en van alles regelde. Zo regelde ze iemand om geld te wisselen (met een betere wisselkoers dan de bank), regelde ze uitstapjes en een taxi. Om de hoek van het appartement, op het strand, zat een restaurantje waar we konden eten. In de avond bestelde we vaak daar eten, maar brachten ze het naar ons appartement waar we het op ons eigen terras op aten, ideaal! Voor ons was dit een heerlijke relaxte start van onze reis. Vanuit Pwani Mchangani hebben we 2 uistapjes gemaakt. We zijn een dag naar Kendwa geweest en naar Mnemba Island. In Pwani Mchangani zelf is niet heel veel te doen. Dus houd daar rekening mee.

Wij verbeleven bij MOYO apartment

Stone Town

Nadat we de vakantie relaxt begonnen waren, zijn we vanuit Pwani Mchangani naar Stone Town gereden. Dit zou je ook aan het begin of einde van je reis kunnen doen, omdat het vliegveld in de buurt ligt van Stone Town. Persoonlijk vond ik de afwisseling tijdens onze reis erg fijn, van strand naar de stad en weer terug naar het strand. In Stone Town boekten we Tembo House Hotel. Dit hotel ligt midden in Stone Town en bestaat uit meerdere delen. Als jet het boekt weet je dus niet in welk gebouw je verblijft, maar het ligt allemaal dicht bij elkaar. Wij boekten een 6 persoons kamer, een grote kamer met 3 tweepersoons bedden en een badkamer. Onze kamer zat niet in het hoofdgebouw, dat betekende dat we voor het ontbijt een 50 meter moesten lopen. In het gebouw waar onze kamer zat, was wel een zwembad en een gratis tafelvoetbaltafel en biljart aanwezig. In het hoofdgebouw waar het ontbijt geserveerd werd waren nog 2 zwembaden, een zonneterras en een restaurant aanwezig. Ook lag het direct aan het strand. Dat was ideaal want in de avond is er van alles rond het strand en Forodhani Gardens te doen, wat er praktisch naast ligt.

Wij verbleven bij Tembo House Hotel

Bwejuu

Nadat we van de stad genoten hadden, was het weer tijd voor het strand. We vertrokken naar Bwejuu. Bwejuu ligt net boven Paje wat een iets groter plaatsje is vanwege het kite surfen. In Bwejuu overnachtten we bij Mustapha’s place. En ik ben aan het bedenken hoe ik deze plek het beste kan omschrijven. Het lijkt namelijk meer op een kleine community dan een appartement. Je komt door een poort naar binnen en binnen deze poort heb je een restaurant, een kampvuur plek, speeltuin, zwembad en diverse hutjes waar je kan overnachten. Het is allemaal zelf gebouwd door een mooie rasta community en je ziet dan ook overal de kleuren van Bob Marley terug. Zodra je de poort binnen loopt ervaar je ook meteen een heerlijke rust. Iedereen is heel relaxt en de sfeer is goed. Mustapha’s place zit niet direct aan het strand. Je moet een zandweg oversteken en door een paadje lopen naar het strand, de wandeling duurt hooguit 2 minuten. Aan het strand is het verschil meteen merkbaar. Er staat veel wind aan het strand waardoor het kouder aanvoelt. Omdat Mustapha’s place net een aantal meter van het strand af ligt merk je daar niks van de wind. Iedere avond wordt het kampvuur aangestoken en ook de prijzen in het restaurant zijn de Zanzibar prijzen en niet de westerse prijzen die ook enkele hotels in de omgeving vragen. De kinderen waren ook helemaal blij met de speeltuin. Deze plek heeft alleen één nadeel, waar ze zelf niks aan kunnen doen. In de buurt ligt Tiki Beach club en dit hotel/club heeft de muziek heel hard staan wat je in de nacht hoort. Maar buiten dat is het een heerlijke plek, zeker met kinderen.

Wij verbleven bij Mustapha’s place

Jambiani

Ik wilde de vakantie luxe afsluiten en daarom sloten we af op Jambiani beach bij Jambiani Villas. Ook Jambiani Villas heeft meerdere complexen. Ieder complex bestaat uit 4 villa’s en bij 1 complex zit het restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Je kan via het strand (als het niet vloed is) er naar toe lopen. Mocht je zoals ons niet bij het restaurant zitten, zit er wel een receptie bij de huisjes waar je drinken of wat snacks kan bestellen wat ze dan regelen voor je. De villa had 2 slaapkamers en 2 badkamers. Het zwembad deel je met de 4 villa’s die er omheen liggen. Er zijn ligbedden en parasols en het ligt direct aan het strand. De villa is modern ingericht en was heerlijk om in te verblijven.

Wij verbleven bij Jambiani Villas